top of page
Tuinhuis

Bij Blom en Beez is iedereen welkom: er zijn verschillende abonnementsformules maar ook vrije pluk of het afhalen van boeketten behoort tot de mogelijkheden.

 

Omdat ik zelf niet steeds aanwezig kan zijn tijdens de openingsuren is dit ganse systeem gebouwd op wederzijds vertrouwen. Alleen op deze manier heeft dit project kans op slagen.

Blom en Beez huisregels:

Je kan je auto of fiets achterlaten op de grasstrook aan de ingang van de plukweide.

Volwassenen zijn steeds verantwoordelijk voor hun kinderen.

Honden aan de leiband graag. Gebruik poepzakjes indien nodig.

Blom en Beez is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen.

Image by Irina Iriser

Huisregels bloemenpluk

Het plukveld is tijdens de openingsuren of op afspraak geopend vanaf de bloei van voorjaarsbollen tot de eerste vorst. Meestal is dit vanaf de tweede helft van maart tot begin november. In het voor- en najaar is het aanbod uiteraard kleiner dan tijdens de zomer. Passeer bij aankomst even langs het Blom en Beez schuurke waar je een overzicht kan vinden van wat er te plukken valt.

Breng best zelf een scherpe snoeischaar mee. Stengels afsnijden of aftrekken is nefast voor de kwaliteit van de bloemen. Een emmertje om de bloemen naar huis te vervoeren kan ook handig zijn. Goede bloemenscharen zijn op het veld te koop voor 15€. Water om je bloemen te bewaren kan je nemen aan het Blom en Beez schuurke.

Geniet van het bloemenveld en wandel rustig tussen de bloemenvelden. Blijf hierbij op de paden. Een leeg veld kan altijd betekenen dat er net iets gezaaid werd of dat er knollen of bollen in de grond zitten die bijna gaan boven komen.

Pluktips om een mooi Blom en Beez boeketje te plukken:

  • Er staan vlaggetjes aan de bloembedden waar je mag oogsten. Witte vlaggetjes zijn 1€ per steel, de groene vlaggetjes zijn 3 stelen voor 1€. Als er een extra geel vlaggetje staat, wil dit zeggen dat je deze bloemen ook als droogbloem kan gebruiken.

  • Knip de bloemen van zodra ze kleur beginnen krijgen. Bij allium of Bulgaarse ui als het vliesje opengegaan is. Bij dahlia wacht je best tot de bloemknop volledig geopend is.

  • Knip de bloemen af boven een vertakking zodat de andere bloemknoppen ook nog open kunnen komen en de plant gestimuleerd wordt om nieuwe knoppen aan te maken.

Na het plukken passeer je terug langs het Blom en Beez schuurke om te betalen:

  • Als je een bloemenabonnement of boeketbon hebt, steek je deze in de brievenbus.

  • Als je wilt betalen met een veldabonnement, met cash of payconiq, maak je zelf de rekensom van wat je moet betalen en vul je een briefje in dat je samen met het geld in de brievenbus stopt. Er staat een kleine hoeveelheid wisselgeld, maar gelieve zo gepast mogelijk te betalen.

 

De prijzen staan vermeld in het Blom en Beez schuurke.

Bloemen zijn een product van de natuur en dus niet steeds beschikbaar. Als het aanbod gering is, is het mogelijk dat je een tweede keer moet langskomen om je ideale boeket te kunnen plukken.

Huisregels bessenpluk

Het plukveld is tijdens de openingsuren of op afspraak geopend vanaf half maart tot de eerste vorst. Het bessen seizoen start met rabarber vanaf mei, waarna frambozen en andere bessen volgen vanaf juni om te eindigen met de herfstframbozen.

Breng best zelf emmertjes of potjes mee om het fruit mee naar huis te nemen: zo draag je je steentje bij om de afvalberg zo klein mogelijk te houden. Moest je dit vergeten zijn, zijn er  bakjes ter uwer beschikking aan het Blom en Beez schuurke. Hier vind je ook een overzicht van wat er te oogsten valt en wat de prijs is.

 

Passeer het bloemenveld om bij het bessenveld te komen.

Er staan vlaggetjes en infoborden aan de velden waar er oogstbare bessen te vinden zijn.

 

Pluk 1 soort bessen per emmertje/potje zodat je dit makkelijk kan afwegen.

Na het plukken passeer je terug langs het Blom en Beez schuurke om te betalen. Er staat een weegschaal waar je het fruit kan afwegen.

 

Als je betaalt met een veldabonnement, met  cash of payconiq, maak je zelf de rekensom van wat je moet betalen en vul je een briefje in dat je samen met het geld in de brievenbus stopt. Er staat een kleine hoeveelheid wisselgeld, maar gelieve zo gepast mogelijk te betalen.

 

De prijzen per kilo en per soort staan vermeld in het Blom en Beez schuurke.

Bessen zijn een product van de natuur en dus niet steeds beschikbaar. Als het aanbod gering is, is het mogelijk dat je een tweede keer moet langskomen om voldoende van je geliefkoosd fruit te kunnen plukken.

Alvast bedankt voor je eerlijkheid!!!

bottom of page